Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

RECONSTRUCCIÓ DE BIGUES DE FUSTA

17-05-2020
RECONSTRUCCIÓ DE BIGUES DE FUSTARECONSTRUCCIÓ DE BIGUES DE FUSTARECONSTRUCCIÓ DE BIGUES DE FUSTARECONSTRUCCIÓ DE BIGUES DE FUSTARECONSTRUCCIÓ DE BIGUES DE FUSTARECONSTRUCCIÓ DE BIGUES DE FUSTARECONSTRUCCIÓ DE BIGUES DE FUSTARECONSTRUCCIÓ DE BIGUES DE FUSTA
RECONSTRUCCIÓ DE BIGUES DE FUSTARECONSTRUCCIÓ DE BIGUES DE FUSTARECONSTRUCCIÓ DE BIGUES DE FUSTARECONSTRUCCIÓ DE BIGUES DE FUSTARECONSTRUCCIÓ DE BIGUES DE FUSTARECONSTRUCCIÓ DE BIGUES DE FUSTARECONSTRUCCIÓ DE BIGUES DE FUSTARECONSTRUCCIÓ DE BIGUES DE FUSTA
En aquesta ocasió s'ens va plantejar un problema per a recuperar bigues de fusta que estaven en servei amb greus problemes ocasionats principalment per fongs de putrefacció i d'atacs de tèrmits.

Aquesta feina s'ha hagut de portar a terme en una antiga coberta d'una coneguda masia de propietat pública ubicada en una població propera a Barcelona.
En aquest cas la direcció tècnica volia que les bigues a recuperar tinguessin continuïtat amb fusta natural, així que ens vàrem posar mans a l'obra.

En primer lloc, es va a procedir a identificar les bigues en mal estat i que part d'aquestes seria necessari recuperar.  Una vegada realitzada aquesta inspecció vàrem realitzar una classificació estructural de la fusta per a saber quin tipus i categoria de fusta es necessitava.

Una vegada que vàrem localitzar la fusta per a relitzar les corresponents pròtesis, vàrem realitzar també una classificació estructural de les bigues trobades per a veure que els requeriments tècnics fossin els adients per a la reconstrucció de les bigues malmeses.

Una vegada aputalades les bigues afectades vàrem procedir a retallar les bigues en servei.  També vàrem realitzar els talls de les pròtesis per a poder-les adaptar de forma precisa a les bigues existents.

Per a tenir una millor consistència al entroncament de la pròtesis de fusta amb la biga a reparar, aquest entroncament es va realitzar fent un tall en esgraó, al qual li vàrem instal·lar les corresponents varetes de fibra de vidre compactades amb resines epoxi.

Una vegada que la unió estava realitzada vàrem afegir resina viscosa epoxídica per a compactar la unicó de les bigues amb les peces afegides.

Lògicament per a la finalització de la feina i una vegada retirats ja els puntals, vàrem procedir a la realització del corresponent tractament de la fusta per a eliminar l'activitat xilòfaga existent.