Tornar

TERMITES ALADES

03-05-2020
TERMITES ALADES
Amb l'arribada de les temperatures suaus, a casa nostra, entre els mesos d'abril i maig els tèrmits es deixen veure en la seva fase alada.

Es tracta d'un vol nupcial on l'únic objectiu que persegueixen aquests insectes és abandonar el niu original realitzant un vol per allunyar-se d'aquesta forma del seu niu de naixement.

L'efecte de les volades de tèrmits o termites alades és més impactant quan es produeix a l'interior de l'habitatge.

Aquests tèrmits a la seva fase alada tenen una gran semblança física amb les formigues, però aquí queda tota la seva relació, pel que no s'ha de prendre a la lleugera aquesta situació i consulta amb una empresa altament especialitzada per a que avalui la seva situació de risc i confirmi si realment són tèrmits.

Cada any tenim nombroses consultes al repecte i és molt convenient guardar una sèrie de pautes per a no caure en errors ni caure a les xarxes de gent sense escrúpols o sense prou experiència.  Els trataments de fusta no són barants, perquè tampoc són senzills de realitzar correctament i és fonamental tenir una correcta diagnosi i avaluació particular de cada situació.

Seguidament procedim a donar algunes indicacions que poden ser importants davant de la presència d'una volada de tèrmits:

   - Si així ho desitja, la volada pot eliminar-la amb facilitat amb un aerosol per a insectes voladors.

   - No tenir termites alades o no veure-les no vol dir que el seu domicili no estigui afectat per aquests insectes.  Això és especdialment útil per a les cases que han patit históricament volades i mai han rebut un tractament correcte.

   - No perdi els nervis, si té una volada de tèrmits a casa seva, és molt probable que faci anys que estiguin afectant la seva llar.  Ara no passa res amb esperar un parell de setmanes a prendre una decissió.  No sigui presa del pànic.

   - És recomanable no posar productes químics pels punts de sortida dels tèrmits ja que l'ùnic que es pot aconseguir és variar el comportament d'aquests insectes, però així no eliminarà la plaga.

   - Si l'empresa amb la que ha contactat no té un ampli currículum i especialització en el tractament de xilòfags lo millor és que no intervinguin, els errors en aquests tipus de tractament acaben costant molts diners.

   - Si no compren el que li faran o perquè li faran, si no coneix els riscos de la feina i dels atacs dels tèrmits, així com perquè li estan proposant una tècnica¡ de treball en lloc d'un altre.  NO CONTRACTI.